Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Poul Henningsen (1894-1967) Danmark

Poul Henningsen var en dansk formgivare, arkitekt och författare. Han är mest känd för sina formgivningar av lampor. Henningsen har skapat tidlös design som alltid håller sig modern, där han ställt människors behov av ljus i relation till olika ljusstrukturer, skuggor, färgåtergivning och luminans.
Henningsen är ihågkommen för sina lampor ”PH-5”, ”PH-kotte” och ”PH-snöboll”. De representerar Henningsens typiska formspråk och tidlösa design där han på ett genomtänkt vis skapat skärmsystem som reflekterar ljuskällan utan att blända.


Artiklar relaterade till Poul Henningsen (1894-1967) Danmark

Dansk design på 2 minuter

Danska designmöbler är odödliga klassiker som idag finns i mer eller mindre varje hem. Barnebys lär dig mer om de fem möbelmästarna Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Hans J. Wegner, Finn Juhl och Poul Kjaerholm på endast två minuter.

Design

Kvalitet, trend och design hos Formstad Auktioner

När Formstad håller auktion den 28 augusti sparas det inte på krutet. Det totala utropet ligger på över en miljon kronor, och stora namn som Josef Frank, Le Corbusier, Poul Henningsen och Carl Malmsten finns representerade i katalogen. "Vår bästa auktion någonsin, sett till kvalitet och totala utrop", säger Jonas Hybertsen på Formstad Auktioner.

Design