Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Rafael (1483-1520) Italien

Rafael var en Italiensk konstnär, arkeolog och arkitekt under den romerska högrenässansen. Rafael gick i lära hos bland annat Perugino, som blev avgörande för hans tidiga verk. Han försökte ofta efterlikna sin läromästares verk och lyckades så bra att det idag är omtvistat vem som är upphovsman till vissa verk. Rafael flyttade till Florens och blev där introducerad till Leonardo da Vinci, Fra Bartolommeo och Michelangelos verk. Rafael anlitades av påve Leo X som huvudansvarig för byggandet av Peterskyrkan i Rom.Rafaels porträttmåleri fångar sina modellers karaktärer väl och är både finstämt och känsligt. Det finns tyvärr bara ett fåtal av Rafaels byggnadsverk bevarade, däribland kyrkan Sant’Eligio degli Orefici. Rafael dog i feber endast 37 år gammal.


Artiklar relaterade till Rafael (1483-1520) Italien

Tio av världens mest eftersökta målningar

I april 2016 hittades vad som kan vara en sedan länge försvunnen målning av Caravaggio på en vind i Frankrike. Om det visar sig att målningen faktiskt är ett äkta verk av Caravaggio är det ett monumentalt stort fynd, men flera dussin ovärderliga verk av världsberömda konstnärer saknas fortfarande runt om i världen. Barnebys listar några av världens mest eftersökta konstverk. 

Måleri

8 stora upptäckter i konstvärlden 2016

Caravaggio på vinden, renässansmästare på loppmarknad och en avfärdad kopia som visade sig vara äkta. 2016 har varit ett händelserikt år vad gäller nyupptäckter och återupptäckter i konstvärlden. Vi listar några av årets mest spektakulära konstfynd.

Konst

Taggar