Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Richard Bergh (1858–1919) Sverige

Richard Bergh var en svensk målare utbildad vid Konstakademin i Stockholm. Han var också en av grundarna till Konstnärsförbundet tillsammans med bland andra. Carl Larsson och Ernst Josephson, detta som en reaktion mot de konservativa strömningarna inom Konstakademin. Berghs motiv är ofta porträtt och landskap. Hans stil är realistisk med drag åt det nationalromantiska och han fascinerades av det nordiska ljuset och miljön. Bergh blev senare chef för Nationalmuseum och hade stort inflytande på sin samtids konstliv. Han finns förutom på Nationalmuseum, även representerad på Malmö konstmuseum och Thielska Galleriet.


Artiklar relaterade till Richard Bergh (1858–1919) Sverige

Nationalmuseum

Nationalmuseum är utan tvekan Sveriges stolthet när det kommer till inhemsk konst, men det är också ett av Europas äldsta konstmuseer. Lär dig mer om hur konstinstitutionen kom till, samlingarna och vilka betydande händelser i historien som gjort Nationalmuseum till vad det är idag.

Konst

Konstnärskolonin Grez-sur-Loing

Strax sydöst om Paris ligger den lilla staden Grez-sur-Loing. Under 1800-talets slut samlades här ett gäng utländska konstnärer och bildade en konstnärskoloni som skulle visa sig väldigt betydande för inte minst den skandinaviska konstutvecklingen.

Konst

Här är föremålen som väntas dyka upp i Antikrundan

Inspelningarna för Antikrundan pågår just nu för fullt och inför kommande säsong får Uppsala, Järvsö, Västerås, Lidköping, Varberg och Simrishamn besök av landets främsta konst- och antikexperter. Här följer några av de föremål Barnebys tippar kommer dyka upp i programmet.

Design