Robert Delaunay (1885-1941) Frankrike

Robert Delaunay var en fransk konstnär som gjorde sig känd för att tillsammans med sin fru Sonia Delaunay-Terk grunda konstinriktningen orfism. Orfismen kombinerade kubismens geometriska figurer med fauvismens starka färgpalett. Bland Delaunays kända verk finns hans studier av sin hemstad Paris och dess Eiffeltorn.


Artiklar relaterade till Robert Delaunay (1885-1941) Frankrike

0

Sonia Delaunay: från konst till mode

Sonia Delaunay inspirerades av livfulla färger och abstrakta former och revolutionerade konstvärlden på 1900-talet genom att vara med och grunda konstinriktningen orfism som förenade konst och hantverk.

Design
0

Mondrians resa mot abstrakt geometri

Piet Mondrian är en av förgrundsfigurerna inom den abstrakta konsten. Hans kompositioner, de geometriska figurerna är nästan 80 år efter hans död fortfarande referens inom en rad varierande discipliner så som arkitektur, dekorativ konst, möbler, mode och grafik.

Måleri
0

Mästerverk från Moderna Museet kan bli Sveriges dyraste målning någonsin

Ingen har kunnat undgå C F Hills offensiva framfart på konstmarknaden. Flera av årets mest omfattande och betydelsefulla försäljningar har ägt rum i de relativt nyöppnade visningslokalerna på Norrlandsgatan. Nu är C F Hill inblandade i försäljningen av vad som mycket väl kan komma att bli Sveriges dyraste målning någonsin.

Måleri


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!