Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Robert Delaunay (1885-1941) Frankrike

Robert Delaunay var en fransk konstnär som gjorde sig känd för att tillsammans med sin fru Sonia Delaunay-Terk grunda konstinriktningen orfism. Orfismen kombinerade kubismens geometriska figurer med fauvismens starka färgpalett. Bland Delaunays kända verk finns hans studier av sin hemstad Paris och dess Eiffeltorn.


Föremål relaterade till Robert Delaunay (1885-1941) Frankrike

Robert Delaunay French Modernist Oil on Paper
CA
27,918 SEK
Ej ansluten kund 888 Auctions

Du kanske också gillar


Robert Delaunay French Orphist Oil on Canvas
CA
28,116 SEK
Ej ansluten kund 888 Auctions
Robert DELAUNAY
3,174 SEK
Ej ansluten kund Edition-Originale

Artiklar relaterade till Robert Delaunay (1885-1941) Frankrike

Abstrakt konst: den nonfigurativa konsten

Trots att den abstrakta konströrelsen spelat en ovärderlig roll för både 1900-talet och den moderna konsten är det en mycket svår konströrelse att definiera. Lär dig mer om abstrakt konst och hur en genre utvecklats som rörelse.

Konst

Mästerverk från Moderna Museet kan bli Sveriges dyraste målning någonsin

Ingen har kunnat undgå C F Hills offensiva framfart på konstmarknaden. Flera av årets mest omfattande och betydelsefulla försäljningar har ägt rum i de relativt nyöppnade visningslokalerna på Norrlandsgatan. Nu är C F Hill inblandade i försäljningen av vad som mycket väl kan komma att bli Sveriges dyraste målning någonsin.

Måleri

Kubism - abstrakt eller exakt?

Kubismen har ofta slarvigt beskrivits som abstrakt. Kanske är det därför något överraskande när man får höra att de första kubisterna faktiskt inte strävade efter att skapa abstrakt konst. De försökte snarare skildra verkligheten genom ett fyrdimensionellt bildlandskap. Kubismens historia börjar på 1880-talet och har sedan dess haft ett stort inflytande över ett flertal stilriktningar som utvecklats.

Måleri