Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Robert Rauschenberg (1925-2008) USA

Skulptören och bildkonstnären Robert Rauschenberg studerade vid Black Mountain College i North Carolina och vid Art Students League i New York. Under 1950-talet blev Rauschenberg känd för sina ”Combines” vilka kan ses som en form av citerad verklighet där han kombinerar icke-traditionella föremål och material.Rauschenberg anses vara en av representanterna för den abstrakta expressionismen och popkonsten men har även kommit att kallas för neo-dadaist. Hans verk kännetecknas av en tydlig dialog mellan ”the handmade and the readymade”.Rauschenberg är bland annat representerad på Moderna museet i Stockholm med sitt berömda konstverk "Monogram" från 1955-59 bestående av en uppstoppad get och ett bildäck.


Artiklar relaterade till Robert Rauschenberg (1925-2008) USA

En färgexplosion hos Dorotheum

Så beskriver det österrikiska auktionshuset sin kommande auktionsvecka som äger rum mellan den 23 och 25 november. Med fantastisk modern och samtida konst som toppas med vackra smycken, klockor och silverföremål är det här en auktion som ingen samlare får missa!

Med konst som medel för kritik

Inte en utan två kommande försäljningar fulla av efterkrigskonst, samtida verk och street art kommer att passera under klubban i december.

Konst

Abstrakt konst: den nonfigurativa konsten

Trots att den abstrakta konströrelsen spelat en ovärderlig roll för både 1900-talet och den moderna konsten är det en mycket svår konströrelse att definiera. Lär dig mer om abstrakt konst och hur en genre utvecklats som rörelse.

Konst