Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Roland Svensson (1910-2003) Sverige

Konstnären och författaren Roland Svensson studerade vid Kungliga Konstakademin, samt i London och Frankrike. Svensson sägs vara den främsta skildraren av Stockholm skärgårds yttre havsband och hans måleri, grafik och författarskap präglas av en stark verklighetsförankring med känsla för den speciella miljö han redogör för.Albert Engström var, med hans framställningar av livet utanför stadsmurarna, en stor inspiratör för Roland Svensson. Svensson är bland annat representerad på Nationalmuseum och Waldemarsudde i Stockholm.


Föremål relaterade till Roland Svensson (1910-2003) Sverige

Roland Svensson
SE
65,000 SEK
Stockholms Auktionsverk Online

Du kanske också gillar


Roland Svensson
SE
3,000 SEK
Stockholms Auktionsverk Online
Roland Svensson
SE
20,000 SEK
Stockholms Auktionsverk Online

Artiklar relaterade till Roland Svensson (1910-2003) Sverige

Frukost med Bo Ahlstrand

Med genuint intresse och förkärlek för måleriet har den lågmälde skattejuristen byggt upp en av Sveriges mest intressanta konstsamlingar. Nu säljs den på C F Hill.

Konst

Veckans auktioner

Den andra veckan i september bjuder på många riktigt spännande auktioner, så som auktionen med Hertha Hillfon och tema-auktionen "Grafik" på Metropol Auktioner. Barnebys bjuder här på veckans auktioner.

Den svenska skärgårdsidyllen under klubban

Bland segelbåtar och passagerarbåtar kryssar konstnären fram mellan grynnor och bryggor. Roland Svensson tidlösa skärgårdsbilder åskådliggör drömmen om den svenska ostkusten och den unika skärgårdens flora och fauna.
I Augusti säljs en stor samling med Roland Svenssons konst på Stockholms Auktionsverk.

Konst