Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Roy Lichtenstein (1923-1997) USA

Roy Lichtenstein var en amerikansk målare och skulptör verksam inom popkonsten. Lichtenstein var tillsammans med Andy Warhol de främsta representanterna för popkonströrelsen som uppstod under 1950-talet.Lichtensteins motiv är ofta banala föremål från det moderna, kommersiella och industriella Amerika. Han hämtade även inspiration från massmedia och gjorde parodier på berömda målningar från konstnärer såsom Picasso och Piet Mondrian. Hans målningar är ofta stora och målade med akrylfärg, kännetecknande är även att han återger det tryckta rastret i förlagan så att trycktekniken blir en del av motivet. Lichtenstein hämtade även mycket inspiration i serietidningstryck. ”Whaam!” och ”Drowning Girl” är några av hans mest kända verk där det tydligt syns att inspirationen kommer från serietidningstryck.


Artiklar relaterade till Roy Lichtenstein (1923-1997) USA

Christie's 10 dyraste verk någonsin

Christie's, ett av världens största och anrikaste auktionshus, fyller 250 år i år. Det har firats med flera stora auktioner under det gångna året som resulterat i flera svindlande slutsummor. Vi listar de 10 dyraste konstverken som gått under klubban hos Christie's.

Konst

10 vinetiketter skapade av konstnärer

Att blanda vin och sprit menar många är en dålig idé - men vin och konst går däremot utmärkt. Château Mounton-Rothschild är ett exempel på en vinproducent som firar sina årgångar med specialutformade etiketter signerade välkända kreatörer. Vi listar 10 vinetiketter där konsten gjort flaskorna till eftertraktade samlarobjekt.

Vin