Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Senbarock

Senbarocken kallas ofta Frihetstiden eller Fredrik I:s tid i Sverige. Barockens tunga prakt fick ge vika för sparsamt dekorerade och slanka möbler med en elegantare karaktär. Idealet var den holländska och engelska stilen. Golvuret, byrån samt olika slags skrivmöbler blev på modet. Inhemska träslag prioriterades, till de fanerade möblerna valde man alm och alrot. Allra finast var valnötsfaner. På 1730-talet grundades Svenska Ostindiska kompaniet vilket påverkade hela stilidealet genom handeln med Kina.


Föremål relaterade till Senbarock

Golvur senbarock
SE
2,000 SEK
Auktionskammaren i Vätterbygden
STOL
900 SEK
Antikkompaniet
Skåp 1700-tal
SE
8,000 SEK
Stockholms Auktionsverk Online

Du kanske också gillar


STOLAR
4,200 SEK
Antikkompaniet
Byrå Senbarock
1,000 SEK
Ej ansluten kund Refurn
2 st Furustolar, liknar Senbarock
225 SEK
Ej ansluten kund Refurn

Artiklar relaterade till Senbarock

Äntligen antikviteter!

Aldrig annars är det väl sådan aktivitet i detta antikälskande land som just nu. Kvalitetsauktionerna fullkomligt radas upp runt om i Sverige och till helgen börjar den storslagna mässan Grand Antiques, då svenska eliten av konst och antikhandlare visar och säljer sina främsta föremål under tre dagar på Nordiska Museet i Stockholm.

Designhistoria

Att hitta en möbel och fundera över om den skulle passa i ditt vardagsrum är en sak, men att verkligen förstå epoken och en stils påverkan i vår designhistoria, är en annan. Därför vill vi ge dig en kort lektion i designhistoria med början i 1600-talet fram till våra dagar.

Design