Sigmar Polke (1941-2010) Tyskland

Sigmar Polke började som tjugoåring att studera vid Konstakademin i Düsseldorf och hade då bland annat Karl Otto Götz, Gerhard Hoeme och Joseph Beuys som lärare. Den sistnämnda kom att bli en stor inspirationskälla för konstnären och många av hans verk är influerade av Beuys.
Polke började sin karriär i ett Europa som kokade av olika sociala strukturer, politik och en föränderlig kultur som varierade från dag till dag, vilket också genomsyrar hans tidiga verk. Sedan dess kom hans stil att pendla mycket.
Polke var en självlärd fotograf och kom under några år att fokusera på detta uttryckssätt, för att sedan gå tillbaka till målerit. Han karakteriseras ofta som popkonst-artist med fokus på vardagliga saker så som bröd, korv och potatis, kombinerat med massmediala bilder. I den senare delen av sin karriär fokuserade han på historiska motiv och uppfattningen kring dessa vilka han alternerade genom sitt måleri. Han bildade konströrelsen Kapitalistischer Realismus tillsammans med Gerhard Richter och Konrad Fischer. De fokuserade på en anti-stil av konst, inspirerade av reklambilder.
Polke dog i Cologne, där han bodde större delen av sitt vuxna liv, efter en tuff tid i cancer.


Föremål relaterade till Sigmar Polke (1941-2010) Tyskland

Se mer
Sigmar Polke
Kort tid kvar!
Tracking Pixel
Sigmar Polke
Kort tid kvar!
Tracking Pixel
DE
116,840 SEK
Sigmar Polke
Kort tid kvar!
Tracking Pixel
Sigmar Polke
Kort tid kvar!
Tracking Pixel

Artiklar relaterade till Sigmar Polke (1941-2010) Tyskland

0

Modern konst och Bauhaus-jubileum

I årets vårauktion presenterar Grisebach ett enastående urval av modern och samtida konst och tillägnar en separat auktion till årets Bauhaus-jubileum.

Konst
0

Med samtidskonsten i fokus

Auktionshuset Dorotheum avslutar månaden med storslagen auktion, där verk av moderna och samtida konstnärer står i centrum. Vad sägs om namn som Sigmar Polke, Karl Hofer, Tom Wesselmann, Maria Lassnig och Gustav Klimt för att nämna några...

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!