Svenskt Tenn

Svenskt Tenn grundades av Estrid Ericsson 1924. Till en början sålde bara Svensk Tenn bara föremål av tenn men antalet produkter ökade 1930 med en inredningsavdelning. Företaget har många kända formgivare knutna till sig. Josef Frank är troligtvis den mest kända som knöts till Svenskt Tenn 1934. Han är kanske mest känd för sina många textilmönster som Teheran, Hawaii, Delhi, Brazil och Manhattan, men också ljusstaken vänskapsknuten och hans många skåp, soffor, fåtöljer, stolar och bord i mahogny, almrot eller vavonnarot. Tillsammans med formgivarna Björn Trägårdh, Uno Åhrén och Anna Petrus skapade Josef Frank produkter till Svenskt Tenns rika sortiment som är uppskattat av kunder från hela världen.


Artiklar relaterade till Svenskt Tenn

0

Svenskt Tenn: den svenska inredningskonstens vattenhål

Ett vattenhål för Stockholms inredningssugna eller den svenska borglighetens högborg? Kanske är Svenskt Tenn båda delarna. Ett är iallafall säkert – Svenskt Tenn var allt annat än konventionellt vid starten år 1924. Idag är Svenskt Tenn en aktör att räkna med när det gäller svensk, färgsprakande och högkvalitativ inredning. Barnebys gör ett par nedslag i Svenskt Tenns historia.

Design
0

Hipp hipp hurra Svenskt Tenn!

År 2019 markerar 95-årsjubileet för Sveriges stolthet när det kommer till formgivning. Vi talar såklart om Svenskt Tenn som med Estrid Ericson i täten kom att ta alla med storm, nationellt såväl som internationellt. Sedan Barnebys grundades för åtta år sedan har Svenskt Tenn varit ett av de mest frekventa sökorden.

Design
0

Inspiration: Våning inredd av Svenskt Tenn

Svenskt Tenn har tillsammans med några av Sveriges ledande gallerister och antikhandlare inrett en vacker hörnvåning i Stockholm, och gjort det med en blandning av egna klassiker av bland annat Josef Frank tillsammans med gustavianska möbler och design från andra stora formgivare. Ta en titt, låt dig inspireras och få förslag på liknande föremål att inreda med!

Interiör


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!