Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Svenskt Tenn

Svenskt Tenn grundades av Estrid Ericsson 1924. Till en början sålde bara Svensk Tenn bara föremål av tenn men antalet produkter ökade 1930 med en inredningsavdelning. Företaget har många kända formgivare knutna till sig. Josef Frank är troligtvis den mest kända som knöts till Svenskt Tenn 1934. Han är kanske mest känd för sina många textilmönster som Teheran, Hawaii, Delhi, Brazil och Manhattan, men också ljusstaken vänskapsknuten och hans många skåp, soffor, fåtöljer, stolar och bord i mahogny, almrot eller vavonnarot. Tillsammans med formgivarna Björn Trägårdh, Uno Åhrén och Anna Petrus skapade Josef Frank produkter till Svenskt Tenns rika sortiment som är uppskattat av kunder från hela världen.


Artiklar relaterade till Svenskt Tenn

Svenskt Tenn – den svenska inredningskonstens vattenhål

Ett vattenhål för Stockholms inredningssugna eller den svenska borglighetens högborg? Kanske är Svenskt Tenn båda delarna. Ett är iallafall säkert – Svenskt Tenn var allt annat än konventionellt vid starten år 1924. Idag är Svenskt Tenn en aktör att räkna med när det gäller svensk, färgsprakande och högkvalitativ inredning. Barnebys gör ett par nedslag i Svenskt Tenns historia.

Design

Frukost med Maria Veerasamy

Maria Veerasamy, VD på Svenskt Tenn, driver Sveriges mesta inredningsbutik. I veckan öppnade jubileumsutställningen "Estrid Ericson – Svenskt Tenns grundare och stilikon" på Sven Harrys som berättar om ett estetiskt universum skapat av materialkänsla, hantverkskunnande och stilistiska kontraster.

Inspiration: Våning inredd av Svenskt Tenn

Svenskt Tenn har tillsammans med några av Sveriges ledande gallerister och antikhandlare inrett en vacker hörnvåning i Stockholm, och gjort det med en blandning av egna klassiker av bland annat Josef Frank tillsammans med gustavianska möbler och design från andra stora formgivare. Ta en titt, låt dig inspireras och få förslag på liknande föremål att inreda med!

Interiör