Tino Sehgal (1976-) Tyskland

Tino Sehgal är en tysk-brittisk konstnär verksam och boende i Berlin. Sehgal studerade politisk ekonomi och dans innan han år 2000 började arbeta som konstnär.Sehgal använder den mänskliga kroppen med språk, röst och rörelser i sina verk. Verken icensätts på plats av skådespelare och dansare som integrerar med publiken och följer Sehgals instruktioner. Något som han själv kallar "konstruerade situationer". Konsten finns i stunden och existerar därefter endast kvar i betraktarens minne, utan att någon dokumentation görs. Sehgel var Tysklands representant till Venedigbiennalen 2005. I Sverige har han visats på festivalen Way Out West, Magasin 3, Moderna museet och Göteborgs Konsthall.


Artiklar relaterade till Tino Sehgal (1976-) Tyskland

0

Mest betydelsefulla samtidskonstnären

Många av 1900-talets största konstnärer ville helst bara förknippas med den målade konsten. Lika många såg konsten som ett sätt att engagera människor och lyfta samhällsfrågor. När åtta profiler ur Sveriges konstelit får svara på frågan om samtidskonstens mest betydelsefulla konstnär, väljer samtliga namn som varit både banbrytande och belyst frågor som är högst aktuella idag.

Konst
0

Intervju med Francesca Gavin

Hybridgalleriet CF Hill fortsätter att med febril intensitet producera några av landets mest intressanta utställningar. I helgen öppnade utställningen "Form & Volume" curerad av Londonbaserade Francesca Gavin.Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!