Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Topas

Ädelstenen Topas är helt ofärgad när den är ren men den förekommer ofta i flera färger, beroende på vilken metall den färgats av. De vanligast förekommande topasstenarna är gul- och vinfärgade men det är i färgen rosa till orange som stenen är som allra mest värdefull. Hårdhet 8 på Moh-skalan. Denna ädelsten hittas över hela världen, bland annat i Brasilien. 


Artiklar relaterade till Topas

Top 10 Dyraste Konstverken på Barnebys

Jeff Koons "Balloon Monkey (Orange)" är uppe till försäljning hos Christie's i november med ett utropspris på 144 000 000 SEK. Barnebys har sammanställt en lista över de 10 dyraste konstverken som ligger ute i dagsläget.

Top 10 dyraste verken av Manet på auktion

Det mästerliga porträttet "Le Printemps", målat av Édouard Manet, såldes för rekordhöga 443 miljoner kronor hos Christie's i förra veckan. Det är nästan 200 miljoner mer än det förra rekordet för en målning av Manet. "Le Printemps", som bland annat hängde på Salongen i Paris 1882, föreställer skådespelerskan Jeanne Demarsy och är ett av hans mest kända och reproducerade verk. Aldrig tidigare har målningen sålts på auktion. Målningen har nämligen tillhört en och samma konstsamling i över hundra år och har de senaste 20 åren varit utlånad till "The National gallery of art" i Washington DC. För dig som är lite extra nyfiken på vilka tio verk av Manet som sålts för högst pris på auktion, följer här en lista.