Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Vera Nilsson (1888–1979) Sverige

Vera Nilsson var en svensk bildkonstnär som föddes i Jönköpng i Småland. Tillsammans med Sigrid Hjertén är Nilsson en av Sveriges främsta kvinnliga konstnärspionjärer. Hon utbildade sig vid Tekniska skolan i Stockholm, för Carl Wilhelmsson vid Konsthögskolan Valand i Göteborg samt vid Académie de la Palette i Paris.Nilssons konst kännetecknas av en tung och robust teknik och motiven föreställer ofta landskap eller barnporträtt, där hennes dotter Catharina var ett av favoritmotiven. Hon var även en av de drivande i att utsmycka lokaltrafiken och fylla den med konst. Hon fick många offentliga uppdrag där ett av dem var T-Centralen i Stockholm.


Föremål relaterade till Vera Nilsson (1888–1979) Sverige

Artiklar relaterade till Vera Nilsson (1888–1979) Sverige

Fem utställningar att se i jul

I nästa vecka går många av oss på julledighet och vad passar då bättre än att besöka några av landets museum. Barnebys har här satt samman en lista med fem olika utställningar som är väl värda en titt.

Höstens konsthändelser

Den här hösten är fullspäckad med händelser för oss som är konst- och kulturintresserade. För att underlätta kommande månaders planering följer här en lista över 10 mycket intressanta konsthändelser.