Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Wiwen Nilsson (1897-1974) Sverige

Karl Edvin ”Wiwen” Nilsson är en av 1900-talets mest uppmärksammade silversmeder, både i Sverige och internationellt. Han föddes i Köpenhamn och lärde sig yrket genom sin pappa som var silver- och guldsmed. Efter att ha studerat vid faderns verkstad i Lund utbildade han sig även i Tyskland, Danmark och Frankrike. Wiwen Nilssons silverföremål kännetecknas av sina geometriska, stilrena och strama former. Debuten vid Göteborgsutställningen 1923 dömdes ut av kritikerna och Nilssons stora genombrott kom först vid Stockholmsutställningen sju år senare, då hans nyskapande modernism blev en succé.
Bland hans verk finns både bordssilver, smycken och serviser och 1962 formgav det förgyllda skrinet för riksgåvan till Gustav VI Adolf på 80-årsdagen.


Artiklar relaterade till Wiwen Nilsson (1897-1974) Sverige

5 decemberauktioner du inte får missa

December är inte bara årets sista månad och julens tid, utan erbjuder också många tillfällen att buda hem riktigt fina föremål på auktion. Auktionshusens kataloger är fullproppade med möbler, silver, smycken, konst och mattor och det är bara att passa på - här går att fynda! Vi listar fem svenska auktioner som får paddeln att flyga i luften.

Frukost med Fredrik Knutsson

Fredrik Knutsson korades i fredags tillsammans med sin far Bo Knutsson till innehavare av Årets Antikaffär. Med välbesökt antikhandel i Vänersborg och filial i Stockholm lever Knutssons Antikhandel gott på antika kulturskatter och modern 1900-talsdesign. Under pompa och ståt delades priset ut av Collectors Awards på Antikmässan.