Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Yves Klein (1928–1962) Frankrike

Yves Klein var en fransk målare, skulptör och performanceartist. Klein anses som en av förgrundsgestalterna för efterkrigstidens avantgardism och blev känd för sina stora monokroma målningar. Klein utvecklade en egen blå färg vilken kallas för "International Klein Blue" ("IKB"). Han ställde för första gången ut verk med färgen "IKB" 1957. Färgen kom sedan att bli dominerande i hans verk.Klein gjorde även målningar kallade "Anthropometries" som skapades genom att kvinnliga modeller täckta med färg fick göra avtryck på duken.


Föremål relaterade till Yves Klein (1928–1962) Frankrike

Artiklar relaterade till Yves Klein (1928–1962) Frankrike

Hemma hos Pelle & Charlotta Unger

Denna vecka har Barnebys fått besöka Pelle och Charlotta Unger som sedan 15 år tillbaka bor i en skånelänga från 1700-talet på Österlen. Hemmet är en spännande mix av gammalt och nytt liksom av färg och form.

Hemma hos Peder Isacson

Sotheby’s Skandinaviska VD Peder Isacson är nyss hemkommen ifrån London där han de senaste dagarna har befunnit sig med anledning av Sotheby’s auktion, där en uppmärksammad svensk samling auktionerades ut. Till vardags är det Stockholm som är hemmabasen och den vackra etagelägenheten delar han med sin fru och två barn. Lägenheten består av en härligt eklektisk mix av samtida konst och skandinavisk design.

Frukost med Andreas Rydén

Andreas Rydén, aktad konstexpert och auktionist som utgjort ryggraden på Stockholms Auktionsverk under snart tjugo år byter jobb. I mitten av april börjar han sin nya tjänst på Bukowskis. Med en fot som senior chefsexpert och den andra i ledningsgruppen är han en av dem som kommer att föra Bukowskis vidare.