Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Abstrakt expressionism

Abstrakt expressionism är en konströrelse som började ta form efter andra världskriget i New York i strak samklang med samhällets frigörelse. Spontana känslouttryck och abstrakta former är karakteristiska för rörelsen och den har en air av trots och anarki vilket har fortsatt chockera sin publik fram till idag. Konströrelsen är framför allt förknippad med måleri och konstnärer som Jackson Pollok och Arshile Gorky men tillskrivs även konstnärer som arbetar inom andra konstmedier. Rörelsen som startade i New York refereras även till som New York-skolan. 
 


Föremål relaterade till Abstrakt expressionism

Bruno Cantais - Opéra
Kort tid kvar!

Artiklar relaterade till Abstrakt expressionism

Verk som slagit auktionsrekord det senaste decenniet

Varje år auktioneras miljontals verk ut för höga priser på auktioner runt om i världen. Ofta är det något speciellt verk som slår alla tidigare rekord varje år. Barnebys listar 10 rekord från 2007 till 2017 som fått hela auktionsvärlden att dra efter andan.

Konst

Bengt Lindström – överdrifternas konstnär

Lindströms förmåga att förmedla liv, kraft och vitalitet på duken har gjort honom till en av de populäraste nordiska konstnärerna utomlands. Hans yviga formspråk, uppskruvade färgskala och mytologiska motiv har förtrollat konstintresserade under decennier.

Måleri

Återblick mot 2014

Dags för den obligatoriska återblicken över 2014. Nedan följer årets största intryck från min sida.

Konst