Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Alberto Giacometti (1901-1966) Schweiz

Alberto Giacometti, bror till skulptören Diego Giacometti, var både skulptör och målare. Albertos tidiga verk var surrealistiska och det är först efter 1940-talet som Alberto börjar skulptera sina avsmalnande mänskliga figurer i brons. Giacometti spelade en stor roll i surrealistiska konströrelsen men kategoriseringen av hans verk skulle komma att bli svårare i och med hans förändrande stil och har blivit klassificerad som både formalistisk och expressionistisk.
Några av Alberto Giacomettis bundsförvanter var Joan Miró, Max Ernst, Pablo Picasso, Bror Hjorth och Balthus.


Artiklar relaterade till Alberto Giacometti (1901-1966) Schweiz

Alberto Giacometti och skissens centrala roll

Giacometti var en av efterkrigstidens mest inflytelserika skulptörer, som än idag bibehåller sitt grepp om konstvärlden. Hans radikala och nytänkande formspråk befinner sig bortom den sedvanliga skalan, vilket gör Alberto Giacometti till föremål för ständig beundran och inspiration.

Skulptur

Världens elva dyraste skulpturer på auktion

Under de senaste åren har vi sett rekord efter rekord slås på auktionsmarknaden. Trots att måleriet dominerar kvalitetsauktionerna, finns det flera skulpturer som genererat enastående slutpriser. Här har vi listat de elva dyraste skulpturerna någonsin att säljas på auktion.

Skulptur

Designikoner hos Sotheby's Frankrike

I slutet av maj håller Sotheby's Frankrike designauktion med föremål av formgivare som Georges Jouve samt bröderna Alberto och Diego Giacometti. Dessutom ropas det ut vackra skapelser av berömda arkitekter såsom Pierre Chareau, Jean Prouvé och Claude Parent tillsammans med art deco-föremål och samtida konst.

Design