Arts and Crafts

Arts and Crafts var en konstinriktning och social rörelse från Storbritannien som var som mest betydande mellan åren 1880-1910.
 
Arts and Crafts strävande efter att skapa en för 1800-talet unik stil som var fristående de tidigare historiska stilarna samt de produkter som industriella revolutionen fört med sig. Man förespråkade konsthantverk framför det maskinellt tillverkade och använde ledord som genuint och äkta.
 
En av Arts and Crafts-rörelsens mest kända formgivare var William Morris, som de flesta känner till genom hans mönstrade tapeter och tyger i dova, murriga färger.


Artiklar relaterade till Arts and Crafts

0

Samtidskonstnären David Shrigley ställer ut på Spritmuseum

Under hösten gästas Spritmuseum av en av Storbritanniens samtidsgiganter – konstnären David Shrigley. Sedan 1990-talet har Shrigley förtrollat massorna med sina ironiska och samhällskritiska konstnärskap. Barnebys har tagit sig en pratstund med konstnären inför utställningen.

Konst
0

Hemma hos makarna Zorn

I Mora strax intill Hemulån bredvid kyrkan ligger Zorngården. Vad som idag utgör en central del av Mora var en gång en avsides oas för det världsvana paret Zorn. Här mötte konst från hela världen hembygdens allmoge och traditionellt hantverk moderna bekvämligheter. Välkomna hem till makarna Zorn!

Interiör


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!