Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Bengt Lindström (1925–2008) Sverige

Bengt Lindström var en svensk konstnär, född 1925 i en isolerad by i Norrland. Han läste vid Isaac Grünewalds målarskola i Stockholm men även i Danmark och USA. Lindström var under en lång tid bosatt och verksam i Paris där han hade flera utställningar.
Under 1950-talet kom Lindström i kontakt med COBRA-gruppen i Frankrike. COBRA-gruppen ville ha spontanitet i det konstnärliga experimenten och kom att inspirera Lindström till att börja måla i den teknik som senare kom att bli förknippad med honom. Hans målningar kännetecknas av tjocka färglager som läggs på varandra med grova penseldrag. Ofta är det starka färger och motiven föreställer karikatyrliknande gestalter.
Lindström har gjort flera offentliga konstverk i form av väggmålningar och skulpturer. En av hans mest kända är det stora Y:et som står vid infarten till flygplatsen Midlanda utanför Timrå .
Förutom måleri har Lindström även arbetat i andra material, bland annat med glas och metall.
Idag finns Lindströms konst på flera museum runt om i världen bland annat i Sverige, Frankrike, Tyskland och Danmark.


Artiklar relaterade till Bengt Lindström (1925–2008) Sverige

Bengt Lindström – överdrifternas konstnär

Lindströms förmåga att förmedla liv, kraft och vitalitet på duken har gjort honom till en av de populäraste nordiska konstnärerna utomlands. Hans yviga formspråk, uppskruvade färgskala och mytologiska motiv har förtrollat konstintresserade under decennier.

Måleri