Cady Noland (1956-) USA

Cady Noland är en amerikansk konstnär och har hittills främst arbetat med postmodernistisk konceptkonst inom skulptur. Hennes verk är samhällskritiska och utforskar vad hon själv kallar för ”den amerikanska mardrömmen”. De centrala teman som genomsyrar hennes verk är död, våld och kändisskap och ska representera amerikaners ängslan. 2011 såldes hennes verk Oozewald (1989) på auktion hos Sotheby’s för 48 300 000 kronor, ett rekord för en nu levande kvinnlig konstnär.


Artiklar relaterade till Cady Noland (1956-) USA

0

Världens fem dyraste nu levande kvinnliga konstnärer

Om man listar de dyraste nu levande konstnärerna blir det tyvärr en väldigt ensidig lista om vi ser till vilket kön konstnärerna har. Kvinnor har länge varit underställda de manliga genierna i konstvärlden och än idag är gapen stora. Men förändring är på gång och det firar vi med att lista världens fem dyraste, nu levande, kvinnliga konstnärer.

Konst
0

Världens dyraste kvinnliga konstnärer

På listan över världens dyraste konstnärer på auktion kvalar tyvärr ingen kvinnlig sådan in – än. Lyckligtvis ser vi en förändring i efterfrågan på kvinnliga konstnärer och med det även en stigande prisbild. Är du nyfiken på vilka kvinnliga konstnärer som är de dyraste på auktion? Barnebys har listan ...

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!