Camille Pissarro (1830-1903) Frankrike

Camille Pissarro var en fransk målare uppvuxen i franska Västindien där han började måla landskap. Pissarro studerade för Corot vid Académie Suisse i Paris där han lärde känna Édouard Manet och Claude Monet. Efter en tid bröt Pissarro med Corot och anslöt till en mer realistisk strömmning. I början av sin karriär målade han framförallt landskapsmålningar men kom senare att etablera sig som en av de ledande impressionisterna och var lärare för bland annat Paul Cézanne och Paul Gauguin.
Pissarros målningar skiljer sig på två viktiga punkter från andra impressionister, dels att Pissarro komponerade sina målningar mer omsorgsfullt samt att hans landskapsmålningar alltid var befolkade.


Artiklar relaterade till Camille Pissarro (1830-1903) Frankrike

0

7 berömda skildringar av London

London har varit en blomstrande metropol i århundraden och det är därför inte konstigt att staden också varit en stor inspirationskälla för några av världens mest kända konstnärer. Här är de sju bästa konstverken som skildrar den fantastiska staden. 

Konsthantverk
0

Auktionssäsongens höjdpunkt - mästerverk hos Koller

Auktionssäsongen är snart avslutad och i slutet av juni står auktionshuset Koller i händelsernas centrum. Smycken och design är två av auktionens viktigaste kategorier, men starkast i auktionen lyser konsten. Med namn som Giacometti, Renoir och Pissarro kan auktionen bara beskrivas som storslagen.Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!