Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Carl Malmsten (1888-1972) Sverige

Carl Malmsten var en svensk inrednings- och möbelarkitekt. Malmsten växte upp i en högborgerlig familj i stockholmsmiljö. I början av 1900-talet var han snickarlärling, bedrev självstudier och praktiserade på ett arkitektkontor. Malmsten etablerade sig snabbt som en av Sverige mest intressanta möbelskapare och fick uppdrag på bland annat Konserthuset och Ulriksdals slott tillsammans med arkitekter som Ragnar Östberg, Ivar Tengbom och Ferdinand Boberg samt Tändstickspalatset och Stockholm Stadshus. Malmsten deltog även i ett stort antal utställningar på bland annat Liljevalchs.
Malmsten kom att bli professor och arbetade hårt för att reformera skolslöjden. Tillsammans med sin hustru Siv och några vänner startade de en egen grundskola, Olofskolan. 
Malmsten hämtade mycket inspiration och lärdom av naturen där han ansåg att spontant skapande var bättre än precist skapande.


Artiklar relaterade till Carl Malmsten (1888-1972) Sverige

Hemma hos Carl Malmsten

"Skönhet och trevnad i hemmet" - efter den principen skapade en av våra främsta möbelformgivare, Carl Malmsten, sina möbler. Sett eget hem inredde han med en blandning av allmoge och gustavianskt. Barnebys tittar in hemma hos Carl Malmsten och hans fru Siv i trävillan vid Brunnsviken i Bergshamra 1948.

Interiör

Det sökte svenskarna mest efter på auktion 2016

Svenskarna har varit frekventa och ivriga auktionsbesökare under 2016, men vad man är intresserad av och söker efter skiljer sig stort i landet. Se efter vad som var populärast och mest eftersökt i ditt område under det gångna året!

Design

Här är de populäraste sökningarna på Barnebys

Få svenskar lever efter devisen 'ska något nytt in så åker något gammalt ut'. Faktum är att gemene man har möbler, kläder och prylar för tusentals kronor som bara blir liggandes, en summa som också tycks öka för varje år. Varför inte sälja på auktion och samtidigt dryga ut semesterkassan. Barnebys listar årets hittills populäraste sökningar.

Design