Charles Eames (1907-1978) USA

Charles Ormond Eames var en formgivare som anses vara en av de största bidragsgivarna till modern möbeldesign och arkitektur tillsammans med sin fry Ray Eames. "Eames Lounge Chair" för Herman Miller Co., "Rocking Chair" och "Side Chair Shell" är några av parets mest framstående designer. Paret jobbade mycket med industriella standardiserade material och utöver möbeldesign och arkitektur ägnade sig paret åt grafisk design samt konst och film. 
 
Charles tog aldrig sin examen i arkitektur från Washington University utan började istället arbeta för Trueblood and Graf. Därefter följde en lång karriär som arkitekt och under 1960-talet kom Charles att övergå mer till möbeldesign. Charles var balnd andra inspirerad av den finske arkitekten Eliel Saarinen. Sonen Eero Saarninen skulle komma att bli både Charles vän och partner.
 
 
 


Artiklar relaterade till Charles Eames (1907-1978) USA

0

Ikoniska fotot fångade världens främsta designers

1961 fotograferade Playboy Magazine sex av världens främsta möbelformgivare tillsammans som en del i ett försök att ge tidningen högre status. Det fungerade inte riktigt, men vi kan glädja oss åt att det ökända herrmagasinet bidrog med en ikonisk bild på några av 1900-talets mest inflytelserika modernistiska möbelformgivare. Barnebys berättar vilka de var.

Design
0

10 konstnärspar du borde känna till

De älskade, inspirerade och uppmuntrade varandra, vissa la till och med sina egna karriärer åt sidan för att stötta sin partner. Här är tio konstnärspar vars kärlekshistorier är lika originella som konsten de skapade.

Konsthantverk
0

Mid-century modern och dess stora mästare 

Det går knappt att scrolla igenom Instagram eller bläddra i en inredningstidning utan att stöta på mid-century modern. Denna enkla men eleganta design är känd för att vara demokratisk och prisvärd och består av några av tidernas mest eftertraktade objekt. 

Möbler

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!