Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Charles Eames (1907-1978) USA

Charles Ormond Eames var en formgivare som anses vara en av de största bidragsgivarna till modern möbeldesign och arkitektur tillsammans med sin fry Ray Eames. "Eames Lounge Chair" för Herman Miller Co., "Rocking Chair" och "Side Chair Shell" är några av parets mest framstående designer. Paret jobbade mycket med industriella standardiserade material och utöver möbeldesign och arkitektur ägnade sig paret åt grafisk design samt konst och film. 
 
Charles tog aldrig sin examen i arkitektur från Washington University utan började istället arbeta för Trueblood and Graf. Därefter följde en lång karriär som arkitekt och under 1960-talet kom Charles att övergå mer till möbeldesign. Charles var balnd andra inspirerad av den finske arkitekten Eliel Saarinen. Sonen Eero Saarninen skulle komma att bli både Charles vän och partner.
 
 
 


Föremål relaterade till Charles Eames (1907-1978) USA

Artiklar relaterade till Charles Eames (1907-1978) USA

Ikoniska fotot fångade världens främsta designers

1961 fotograferade Playboy Magazine sex av världens främsta möbelformgivare tillsammans som en del i ett försök att ge tidningen högre status. Det fungerade inte riktigt, men vi kan glädja oss åt att det ökända herrmagasinet bidrog med en ikonisk bild på några av 1900-talets mest inflytelserika modernistiska möbelformgivare. Barnebys berättar vilka de var.

Design

Demokratisk design av Ray och Charles Eames

Charles och Ray Eames var några av den amerikanska designhimmelns starkast lysande stjärnor. Deras arbete under 1950- och 60-talet skulle komma att förändra allmänhetens syn på, liksom tillgång till möbler och inredning.

Design

Skandinavisk design hos amerikanska auktionshus

Skandinavisk design har länge varit hett eftertraktad på den internationella marknaden och ibland tycks det nästan som att den utländska publiken värderar våra Skandinaviska favoriter som Hans. J. Wegner, Eero Saarinen och Greta Magnusson Grossman högre än vad vi själva gör.

Design