Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Expressionism

Expressionism, konstriktning uppkommen i början av 1900-talet med betoning på subjektivitet, spontanitet och förvrängda former i starka och flödande färger.


Föremål relaterade till Expressionism

Artiklar relaterade till Expressionism

Svensk expressionism stavas Sigrid Hjertén

Trots att Hjertén (1885-1948) idag räknas som en av den svenska expressionismens ledstjärnor värdesattes hennes måleri inte i samma utsträckning under hennes levnadstid. Hjerténs verk har visats på åtskilliga utställningar runt om i Sverige, ofta tillsammans med verk av maken Isaac Grünewald eller som del i gruppen "De åtta". Barnebys berättar om en konstnär som med sin utmärkande karaktär ständigt är aktuell.

Måleri

Helene Schjerfbeck: i ständig utveckling

Londontidskriften The Independent beskrev år 2003 Helene Schjerfbecks konstnärskap på följande vis: “Imagine the life of Frida Kahlo yoked to the eye of Edvard Munch, and you’ll begin to get the measure of the oeuvre…” - och mycket riktigt, detta är endast att skrapa på ytan av den finska nationalklenod som är Helene Schjerfbeck.

Konst

Grannlandets stora stjärnor

De flesta svenskar känner till landets mest kända konstnärer, som Carl Larsson, Anders Zorn och Sigrid Hjertén. Men med kunskaperna om grannlandets mästare ser det lite annorlunda ut. Vilka skapande norrmän förutom Munch känner du till?
Här har vi listat några av Norges mest beundransvärda konstnärer.

Konst