Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Frida Kahlo (1907-1954) Mexico

Frida Kahlo föddes i Mexico City, Mexico 1907. Kahlo började måla 1925 efter en bussolycka som lämnade henne sängliggande under en lång tid. Hon målade främst självporträtt som speglade olika händelser ur hennes liv, och har länge hyllats av feminister för sin förmåga att oförskönat återge kvinnans form och upplevelser. Hon var även hängiven kommunist och gifte sig 1929 med den mexikanske konstnären och kommunisten Diego Rivera, och deras problemfyllda äktenskap inspirerade många av hennes målningar.


Artiklar relaterade till Frida Kahlo (1907-1954) Mexico

Frida Kahlo - färgstark porträttmålare och giftig samhällskommentator

När Frida Kahlo gick bort i juli 1954 lämnade hon efter sig 143 målningar varav 55 var självporträtt. Sedan dess har hennes ansikte nästan samma igenkänningsfaktor som Mona Lisa. Genom starka färger, uttrycksfulla motiv med personliga och politiska budskap bidrog Frida Kahlo till formandet av Mexikos postrevolutionära identitet. Barnebys tar er med på en djupdykning i Frida Kahlos starka bildvärld.

Måleri

Kvinnliga konstnärer och deras manliga muser

Att ha en musa är och har varit ett framgångsrikt recept för många stora manliga konstnärer genom konsthistorien. Förutom att vara en inspirationskälla har de också kastat ett romantiskt skimmer över konstnären, eftersom förhållandet med musan många gånger varit av romantisk art. Men kvinnliga konstnärer har också haft sina manliga muser.

Konst

Världens dyraste kvinnliga konstnärer

På listan över världens dyraste konstnärer på auktion kvalar tyvärr ingen kvinnlig sådan in - än. Lyckligtvis ser vi en förändring i efterfrågan på kvinnliga konstnärer och med det även en stigande prisbild. Är du nyfiken på vilka kvinnliga konstnärer som är de dyraste på auktion? Barnebys har listan...

Konst