Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Georg Jensen (1866-1935) Danmark

Georg Jensen var en dansk silversmed och designer som också grundade det danska företaget Georg Jensen 1904. Jensen var lärling hos en guldsmed och studerade även skulptur på Det Kongelige Danske Kunstakademie i Köpenhamn. Kombinationen av Jensens kunskapsområden tillät honom att etablera sig som konstnärlig hantverkare i Köpenhamn. Hans verk i jugend-stil blev mycket populära och butiker i Berlin och New York följde framgångarna i Köpenhamn. 
 
Företaget Georg Jensen har genom tiderna sammarbetat med kända designers så som Allan Scarff, Harald Nielsen, Henning Koppen, Johan Rohde, Sigvard Bernadotte, Søren Georg Jensen, Arne Jacobsen och Maria Berntsen. Georg Jensen producerar idag klockor, smycken, bestick med mera. 
 


Föremål relaterade till Georg Jensen (1866-1935) Danmark

Artiklar relaterade till Georg Jensen (1866-1935) Danmark

En silversmed med huvudet bland molnen

Georg Jensen var en drömmande silversmed som under 1900-talets första decennier skulle komma att omforma det danska silversmidet. Genom uppfinnelserikedom, en mix av stilar och med vördnad om den danska nationalromantiken skapade sig Jensen en plats på konsthantverkarnas stjärnhimmel. Barnebys berättar om den konstnärliga silversmeden som var något motvilligt inställd till sin framgång.

12 naturinspirerade smycken

Med sina starka färger, varierande former och poetiska symbolik har naturen i alla tider varit en inspirationskälla för såväl konstnärer och arkitekter som smyckesdesigners. Vi har valt ut 12 smycken med motiv av flora och fauna, från den viktorianska tidens juveler till samtida smycken från Lapponia och Georg Jensen.

Smycken