Georg Jensen (1866-1935) Danmark

Georg Jensen var en dansk silversmed och designer som också grundade det danska företaget Georg Jensen 1904. Jensen var lärling hos en guldsmed och studerade även skulptur på Det Kongelige Danske Kunstakademie i Köpenhamn. Kombinationen av Jensens kunskapsområden tillät honom att etablera sig som konstnärlig hantverkare i Köpenhamn. Hans verk i jugend-stil blev mycket populära och butiker i Berlin och New York följde framgångarna i Köpenhamn. 
 
Företaget Georg Jensen har genom tiderna sammarbetat med kända designers så som Allan Scarff, Harald Nielsen, Henning Koppen, Johan Rohde, Sigvard Bernadotte, Søren Georg Jensen, Arne Jacobsen och Maria Berntsen. Georg Jensen producerar idag klockor, smycken, bestick med mera. 
 


Artiklar relaterade till Georg Jensen (1866-1935) Danmark

0

En silversmed med huvudet bland molnen

Georg Jensen var en drömmande silversmed som under 1900-talets första decennier skulle komma att omforma det danska silversmidet. Genom uppfinnelserikedom, en mix av stilar och med vördnad om den danska nationalromantiken skapade sig Jensen en plats på konsthantverkarnas stjärnhimmel. 

0

Frukost med Ann Westin

Boken "TORUN - Converstions with Vivianna Torun Bülow-Hübe" är en hyllning till världens första stora kvinnliga silversmed. Barnebys Pontus Silfverstolpe möter den tidigare galleristen, vännen och författaren Ann Westin som är högaktuell med en nyutgåva av hennes möten av det konstnärliga geniet. 

Smycken
0

9 smyckesmärken ni älskar

Hermès, Bulgari och Tiffany & Co. är några varumärken som i decennier skapat tidlösa och ikoniska smycken. Upptäck de nio mest eftersökta smyckesmärkena på Barnebys. 

Smycken

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!