Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Ikea

Ikea är ett företag som formger och säljer möbler, heminredning, köksutrustning och möbler som kunden själv får sätta samman som garderober, stolar, bord och soffor. Företaget grundades av Ingvar Kamprad 1943 och är känt för sin moderna skandinaviska design. Idag finns Ikeas varor i Ikeas varuhus från Sverige till Kina. Några exempel är Shanghai, Stockholm, Gwangmyeong, och Wuxi. Namnen på Ikeas möbler har oftast skandinavisk härkomst. Kanske mest känt är bokhyllan ”Billy”. Andra produkter som fått sitt namn på detta vis är hyllsystemet ”Ivar”, bordet ”Korsör”, stolarna ”Amiral” och ”Natura”


Artiklar relaterade till Ikea

IKEAs tio mest eftersökta designer på auktion

Ett drygt år efter Ingvar Kamprads bortgång är IKEA-möbler mer eftertraktade än någonsin. Med sina många samarbeten sedan starten år 1958 har det svenska möbelföretaget etablerat sig som mer än snabba möbler till överkomliga priser. Här är några av de mest ikoniska och i sin tur eftersökta IKEA-skapelserna på auktion.

Design

IKEA-klassikernas återkomst

Möbeljätten IKEA lanserar i samband med sitt 75 årsjubileum, GRATULERA, en återlansering av några av varumärkets mest populära designer genom åren. Barnebys blickar bakåt och berättar mer om guldkornen som blivit ikoner världen över.

Design

IKEA:s åtta bästa designsamarbeten

Ingvar Kamprad har genom åren låtit en rad kända formgivare stå för designen på allt ifrån möbler till belysning och bruksföremål och visst tycks svenskarna ha ett sug efter designklassiker. Barnebys listar de åtta bästa designsamarbetena för Ikea.

Design

Taggar