IWC

IWC, International Watch Company, grundades i Schweiz år 1868 av den amerikanske urmakaren Florence Aristo Jones. Under de första verksamhetsåren tillverkade IWC uteslutande fickur, men i slutet av 1800-talet tillverkades de första armbandsuren under namnet. På 1930-talet började de tillverka klockor för piloter så som så många andra klocktillverkare, men har idag även samarbetat med bilföretag så som Porsche och Mercedes. IWC är idag ett av världens ledande företag inom klocktillverkning.


Artiklar relaterade till IWC

0Sponsrad

Var Gala Dalís Helena av Troja?

Förbered er på att bli förförda av furstendömet Liechtensteins enastående utbud av konst, smycken, klockor och asiatisk konst. Katalogen erbjuder både 1400-talskonst, Salvador Dalís Helena och glittrande accessoarer.

0

De mest precisa uren på auktion

Går din klocka rätt? Ur med tourbillonmekanik sägs vara de mest korrekta i världen. De går nu att buda hem tre stycken från londonhuset Fellows & Sons.

Klockor
0Sponsrad

Fullspäckad auktionsvecka hos Koller

Vi går en fullspäckad vecka till mötes då inte mindre än nio auktioner ska avhandlas på fyra dagar under ledning av det schweiziska auktionshuset Koller. Konst, klockor och smycken av högsta kvalitet gör denna auktion till ett måste för varje samlare och konstentusiast i världen.Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!