Jackson Pollock (1912-1956) USA

Jackson Pollock var en amerikansk konstnär och centralfigur inom den abstrakta expressionismen. Pollock var även en av förgrundsgestalterna inom action painting, vilket innebär att konstnären kastar och stänker färg på duken istället för att använda penslar. Han utvecklade en teknik som senare kom att kallas för ”dropp-tekniken”, där han spände upp dukar på golvet som det sedan droppades på. Pollock använde stelnade borstar och pinnar för att få till effekten och kunde i vissa fall göra hål i målarburk för att få en förlängs dopplinje.
Pollock omkom i en bilolycka vid 44 års ålder.


Artiklar relaterade till Jackson Pollock (1912-1956) USA

0

10 konstnärspar du borde känna till

De älskade, inspirerade och uppmuntrade varandra, vissa la till och med sina egna karriärer åt sidan för att stötta sin partner. Här är tio konstnärspar vars kärlekshistorier är lika originella som konsten de skapade.

Konsthantverk
0

Topp tio: Återupptäckta mästerverk

Försvunna, odokumenterade, hittade av en slump eller autentiserade – Barnebys listar världens mest spännande berättelser om återupptäckta mästerverk som ofta varit till stor glädje för verkens ovetande ägare.

Konst
0

Upptäck 10 mästerverk runtom i världen

Den tredje delen av vår serie, där vi berättar var du kan hitta världens mest berömda konstverk, består den här gången av bland annat grottmålningar, terrakottafigurer och tidernas mest berömda solrosor.

Konsthantverk


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!