Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Jackson Pollock (1912-1956) USA

Jackson Pollock var en amerikansk konstnär och centralfigur inom den abstrakta expressionismen. Pollock var även en av förgrundsgestalterna inom action painting, vilket innebär att konstnären kastar och stänker färg på duken istället för att använda penslar. Han utvecklade en teknik som senare kom att kallas för ”dropp-tekniken”, där han spände upp dukar på golvet som det sedan droppades på. Pollock använde stelnade borstar och pinnar för att få till effekten och kunde i vissa fall göra hål i målarburk för att få en förlängs dopplinje.
Pollock omkom i en bilolycka vid 44 års ålder.


Artiklar relaterade till Jackson Pollock (1912-1956) USA

Topp tio: Återupptäckta mästerverk

Försvunna, odokumenterade, hittade av en slump eller autentiserade – Barnebys listar världens mest spännande berättelser om återupptäckta mästerverk som ofta varit till stor glädje för verkens ovetande ägare.

Konst

Abstrakt konst: den nonfigurativa konsten

Trots att den abstrakta konströrelsen spelat en ovärderlig roll för både 1900-talet och den moderna konsten är det en mycket svår konströrelse att definiera. Lär dig mer om abstrakt konst och hur en genre utvecklats som rörelse.

Konst

Världens dyraste kvinnliga konstnärer

På listan över världens dyraste konstnärer på auktion kvalar tyvärr ingen kvinnlig sådan in - än. Lyckligtvis ser vi en förändring i efterfrågan på kvinnliga konstnärer och med det även en stigande prisbild. Är du nyfiken på vilka kvinnliga konstnärer som är de dyraste på auktion? Barnebys har listan...

Konst