Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Joan Mitchell (1925-1992) USA/Frankrike

Joan Mitchell var en amerikansk grafiker och målare inom abstrakt expressionism. Kännetecken för hennes verk är inspirationen av landskap och att målningarna ofta är väldigt stora. Mitchell var även en stor beundrare av Vincent van Gogh, från vars verk hon fick stor inspiration.
Mitchell var tillsammans med bland andra Lee Krasner, Grace Hartigan och Helen Frankenthaler en av få kvinnliga konstnärer inom abstrakt expressionism av sin tid som fick publikt erkännande. 1948 flyttade Mitchell till Frankrike där hon skulle komma att fortsätta det mesta av sin verksamhet resten av sitt liv.
2013 såldes verket Untitled (1960) för drygt 78 miljoner kronor på auktion, vilket då var rekord för en kvinnlig konstnär.


Föremål relaterade till Joan Mitchell (1925-1992) USA/Frankrike

Artiklar relaterade till Joan Mitchell (1925-1992) USA/Frankrike

Världens dyraste kvinnliga konstnärer

På listan över världens dyraste konstnärer på auktion kvalar tyvärr ingen kvinnlig sådan in - än. Lyckligtvis ser vi en förändring i efterfrågan på kvinnliga konstnärer och med det även en stigande prisbild. Är du nyfiken på vilka kvinnliga konstnärer som är de dyraste på auktion? Barnebys har listan...

Konst

Barney hos Barnebys

Barney A. Ebsworths samling modern amerikansk konst har beskrivit som en av vår tids allra viktigaste. I höst säljs den hos Christie’s.

Konst

The future is female - även i auktionsvärlden

Konsten har i alla tider speglat det samhälle i vilket den är skapad. Detsamma gäller konst- och auktionsvärlden där intresset för kvinnliga konstnärer växer så det knakar. Något som Barnebys bekräftar i sin rapport Tomorrow - the view from today.

Konst