Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Jugend

Jugend räknas som den första moderna stilen och betyder ’ungdom’ på tyska. I Frankrike kallades samma stil art nouveau. I Sverige fick jugendstilen sitt genom- brott på Stockholmsutställningen 1897. Den kortlivade epoken representerar en guldålder inom svensk formgivning. I jämförelse med utländska motsvarigheter är uttrycket mer återhållsamt i kombination med att man månar om det specifikt svenska. Den böljande dekoren hämtas ur den lokala floran och hantverket inspireras av regionala traditioner. De svenska jugendmöblerna hade sin storhetsperiod under åren kring sekelskiftet fram till 1905.


Artiklar relaterade till Jugend

4 äldre stilar som är på väg tillbaka

Liksom klädmode går inredningstrender i vågor, och vi har en lång historia med många fantastiska stilar att hämta inspiration ifrån. Vi tipsar om fyra äldre formgivningsstilar som är på väg tillbaka, och som med en modern tvist ger hemmet en underbart klassisk känsla.

Interiör

Lista: de 6 mest eftersökta stilarna

Klassiska stilarter och gedigna hantverk blir aldrig otrendiga, vilket märks inte minst på Barnebys användares vanligaste och populäraste sökord. Här är de sex mest eftersökta stilarterna just nu.