Lee Krasner (1908-1984) USA

Lee Krasner var dotter till två judiska flyktingar från Ryssland och visste från en tidig ålder att hon ville studera konst. Krasner studerade på Women’s Art School of Cooper Union samt National Academy of Design där hon blev klassiskt tränad. Då Krasner blev medlem i gruppen ‘American Abstract Artists’ lärde hon känna andra konstnärer så som Willem de Kooning och Mark Rothko. Trots Krasners varierande stil och teknik så anses hon vara en pionjär inom abstrakt expressionism tack vare hennes rytmiska, energifyllda och uttrycksfulla verk. År 1945 gifte sig Krasner med Jackson Pollock och konstnärerna påverkade därmed varandras stil och teknik. Pollock lärde känna många konstnärer och samlare genom Krasner och hon var även en viktig del i etablerandet av Pollocks plats i historien efter hans död 1956. Krasner är en av få kvinnor som har haft ett retrospektiv på Museum of Modern Art i New York City, som öppnades sex månader efter hennes död år 1984.


Föremål relaterade till Lee Krasner (1908-1984) USA

Se mer

Artiklar relaterade till Lee Krasner (1908-1984) USA

0

10 konstnärspar du borde känna till

De älskade, inspirerade och uppmuntrade varandra, vissa la till och med sina egna karriärer åt sidan för att stötta sin partner. Här är tio konstnärspar vars kärlekshistorier är lika originella som konsten de skapade.

Konsthantverk
0

Världens dyraste kvinnliga konstnärer

På listan över världens dyraste konstnärer på auktion kvalar tyvärr ingen kvinnlig sådan in – än. Lyckligtvis ser vi en förändring i efterfrågan på kvinnliga konstnärer och med det även en stigande prisbild. Är du nyfiken på vilka kvinnliga konstnärer som är de dyraste på auktion? Barnebys har listan ...

Konst
0

Upptäck 10 mästerverk runtom i världen

Den tredje delen av vår serie, där vi berättar var du kan hitta världens mest berömda konstverk, består den här gången av bland annat grottmålningar, terrakottafigurer och tidernas mest berömda solrosor.

Konsthantverk


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!