Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Lena Cronqvist (1938-) Sverige

Lena Cronqvist är en svensk målare och skulptör utbildad vid Konstfack och Kungliga Konstakademin i Stockholm. Hon fick sitt genombrott på 1970-talet med konst som helt gick mot tidsandans politiska konst, där familjen och moderskapet istället agerade motiv. Cronqvist konst kan beskrivas som konkret och uttrycksfull med ett psykologiskt engagemang. Hon använder ofta sig själv som modell och trots att motiven är privata, kan de tolkas allmänmänskligt. Lena Cronqvist är en av Sveriges högst betalda samtida konstnärer och hon har gjort ett flertal offentliga utsmyckningar.


Artiklar relaterade till Lena Cronqvist (1938-) Sverige

Vinnarna och förlorarna på auktion 2016

Upphaussade föremål som förblir osålda, och objekt som slutar flera miljoner över utropspriset. Auktionsvärlden kan vara som en bergochdalbana. Vi listar några av årets flippar och floppar på auktion.

Det händer hos auktionshusen i vår

Högsäsongen är inne och Barnebys är laddade inför vad Sveriges auktionshus har att erbjuda! Vad sägs till exempel om världens största ölglas, en klocka av märket Tudor vars design har inspirerats av spelmarkerna på casinot i Monte Carlo och en helt nylanserad auktion med det bästa inom nordisk design och konsthantverk. Här är auktionerna du inte får missa i vår.

Utställningar runtom landet i januari

Gapar kalendern tom i januari efter att jul- och nyårsstök är över? Misströsta inte. Kickstarta kulturåret med galleri- och museibesök var du än befinner dig i landet.

Konst