Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Lucio Fontana (1899–1968) Argentina

Lucio Fontana var målare, grafiker och skulptör. Han föddes år 1899 i provinsen Santa Fe i Argentina av italienska föräldrar. Fontanas far arbetade som skulptör och i hans ateljé fick Lucio så småningom också började arbeta.År 1927 flyttade Lucio Fontana tillbaka till Italien för att studera vid Academia di Brera där han även höll sin första utställning år 1930. Under 30-talet bodde han växelvis i Italien och Frankrike, där han arbetade med expressionistiska och modernistiska skulpturer i keramik, gips, cement och brons,I sin konstnärsroll tyckte han om att experimentera och under 1940-talet sökte han nya uttrycksformer, så som fritt hängande konstruktioner. De verk som kanske mest kännetecknar honom idag är hans spatiala kompositioner, där han undersöker rymd och rum. I hans verk "Concetto Spatiale" låter han en helt monokrom yta få knivskarpa snitt, ett eller flera, vilka öppnar upp för kontakt med den yttre och inre rymden. Där upphäver de positiva och negativa faktorerna varandra och förintar materien, medan gravitationshålen är så snabba att inget ljus hinner nå dit.


Artiklar relaterade till Lucio Fontana (1899–1968) Argentina

Modern och samtida konst – maj hos Dorotheum

Egon Schiele och Gustav Klimt, Lucio Fontana och Andy Warhol, Gerhard Richter och Fernando Botero, Edgar Degas och Henri Matisse: Dorotheums majauktioner kräver inte många fler ord än dessa för att skapa förväntningar. I maj fokuserar Dorotheum på modern och samtida konst.

Konst

Topp 10 dyraste designföremålen på Barnebys

Design har aldrig varit hetare än nu och formgivare som Axel Einar Hjorth, Hans J Wegner och Finn Juhl är eftersökta namn på auktion, inte bara i Sverige utan runt om i världen. Barnebys bestämde sig för att ta en titt på vilka tio formgivare som har de högsta priserna på auktion just nu. Trots att listan innefattar flera europeiska formgivare ser man tydligt hur de nordiska formgivarnas populäritet avspeglar sig i priserna hos det amerikanska auktionshuset Phillips, som inom kort håller auktionen "Nordic design".

Guldkorn hos auktionshuset Dorotheum i Wien

Den kommande auktionsveckan hos auktionshuset Dorotheum i Wien från 31 maj till 3 juni sätter modernismen och samtida konst i fokus. Vi blir dessutom förblindade av blänkande silverföremål, exklusiva klockor och gnistrande juveler.