Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

René Magritte (1898-1967) Belgien

René Magritte var en Belgisk bildkonstnär inom surrealismen. Magritte studerade vid Academie des Royale des Beaux-Arts i Bryssel och levde en period i Paris. I Paris slog Magritte sig samman med surrealister. Han inspirerades från början av det modernistiska och kubistiska måleriet men övergick sedan till den mer surrealistiska konsten under sin tid i Paris. Magrittes verk pendlar ofta mellan verklighet och illusion och har ofta ett litterärt uttryck.Magritte blev inte allmänt erkänd förrän efter andra världskriget i samband med den retrospektiva utställningen 1965 på Museum of Modern Art i New York, samt efterföljande utställningar i London och Paris. Dessa utställningar bekräftade bilden av Magritte som en av de mest betydelsefulla surrealistiska konstnärerna.Magrittes verk med män i plommonstop ”Ceci n’est pas une pipe” är välkända.


Artiklar relaterade till René Magritte (1898-1967) Belgien

Surrealisterna och det undermedvetna

Drömmar, Dalí och förvrängning - surrealismens fascinerande historia skänker ljus över dess begynnelse liksom rörelsens långvariga effekt på allmänhetens fantasi. Här berättar vi mer om de många aspekter den radikalt provocerande konströrelsen, de ikoniska surrealisterna och deras mästerverk förde med sig.

Konst

Fem saker att minnas från auktionsåret 2018

Auktionsåret år 2018 bjöd på världsrekord, enastående samlingar och nya, spännande koncept. Här är fem händelser från året som gått, värda att lägga på minnet.