Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Scandinavian design 1950-tal

Begreppet Scandinavian Design myntades på femtiotalet och beskriver en innovativ och gynnsam period i svensk formgivning. I Skandinavien dominerade danskarna möbeltillverkningen, medan Sverige var steget före inom glas och keramik. Möblerna hade ett organiskt formspråk och tillverkades ofta i teak. Nya material och tekniker som skumgummi, formgjuten glasfiber, formpressad plywood och aluminium började användas och ändrade förutsättningarna för möbelproduktionen.


Artiklar relaterade till Scandinavian design 1950-tal

Det bästa av svensk design - 5 svenska formgivare

Vi älskar den stilrena, eleganta och exklusivt enkla svenska designen! I Piasas auktion Scandinavian Design finns flera av våra främsta formgivare presenterade. Ta en närmare titt på några av Sveriges mest berömda formgivare och deras fantastiska designikoner.

Design

Designhistoria

Att hitta en möbel och fundera över om den skulle passa i ditt vardagsrum är en sak, men att verkligen förstå epoken och en stils påverkan i vår designhistoria, är en annan. Därför vill vi ge dig en kort lektion i designhistoria med början i 1600-talet fram till våra dagar.

Design