Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Sengustaviansk

Gustav III:s död 1792 och de politiska omvälvningarna i Europa ställde större krav på anspråkslöshet och efter engelska förebilder framträdde allt tydligare en opretentiös nyklassicism. Den sengustavianska stilen andas både enkelhet och stramhet. Släta mahognymöbler utan intarsiadekor var på modet och träets naturliga ådring tilläts komma fram. Byråerna förseddes med mässingslister och mässingsbeslag. Baljfåtöljen med svängd, stoppad ryggbricka och sullastolen med bred, tvärställd och stoppad ryggbricka var högsta mode.  


Artiklar relaterade till Sengustaviansk

Äntligen antikviteter!

Aldrig annars är det väl sådan aktivitet i detta antikälskande land som just nu. Kvalitetsauktionerna fullkomligt radas upp runt om i Sverige och till helgen börjar den storslagna mässan Grand Antiques, då svenska eliten av konst och antikhandlare visar och säljer sina främsta föremål under tre dagar på Nordiska Museet i Stockholm.

5 svenska slott att inreda efter

Sverige har en lång historia och många välbevarade slott runt om i landet. Slotten är inte bara en fröjd för ögat exteriört, utan har ofta fantastiska interiörer med genuina, vackra och drömlika inredningar. Här är fem svenska slott som vi vill inreda efter!

Interiör