Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Tamara de Lempicka (1898-1980) Polen

Tamara de Lempicka var en polsk modernistisk art deco-konstnär verksam i både Europa och USA. Ett kännetecken hos de Lempicka är porträttmåleri, och hon var en mycket eftertraktad konstnär i de fina salongerna både hos den europeiska societeten och under Hollywoods guldålder. Hon kallades ”baronessan med penseln” och målade i en stil som beskrivits som ”mjuk cubism” med inflytande av elegans och renhet.
Under 1950- och 1960-talet föll art decon, och därmed de Lempickas verk, i lite av en glömska. de Lempicka fortsatte att måla under tiden och levde ännu när hennes verk upplevde en ny våg av popularitet på 1970-talet.


Föremål relaterade till Tamara de Lempicka (1898-1980) Polen

Tamara de Lempicka Polish Art Deco Charcoal Paper
28,116 SEK
Ej ansluten kund 888 Auctions

Artiklar relaterade till Tamara de Lempicka (1898-1980) Polen

Världens dyraste kvinnliga konstnärer

På listan över världens dyraste konstnärer på auktion kvalar tyvärr ingen kvinnlig sådan in - än. Lyckligtvis ser vi en förändring i efterfrågan på kvinnliga konstnärer och med det även en stigande prisbild. Är du nyfiken på vilka kvinnliga konstnärer som är de dyraste på auktion? Barnebys har listan...

Konst

Bruun Rasmussen bjuder på storslaget potpurri

När Bruun Rasmussen radar upp sina kvalitetsauktioner finns något för alla. Italienskt avantgarde , unika emaljmålningar av Le Corbusier, perspektivförskjutande mästerverk av danska måleriets fader, revolutionerande design, ryska ikoner, Rolexklockor och mycket mycket mer.

Design

Auktionens stjärna - Julio Romero de Torres

Julio Romero de Torres är stjärnan i det spanska auktionshuset Duran Subastas kommande auktion den 23 mars. Romero de Torres visste tidigt att det var konstnär han skulle bli och han kom därför att börja i konstskola redan som tioåring. Idag finns ett museum i Andalusien tillägnat konstnären och hans verk har inbringat höga priser på auktion.

Måleri