Tracey Emin (1963-) Storbritannien

Den brittiska konstnären Tracey Emin fick sitt genombrott 1993 med utställningen "My Major Retrospective"  i London. Emin påbörjade sin konstnärskarriär med måleri, senare har hon gått över till att utrycka sig främst genom installationer.
Efter en personlig kris i samband med en genomförd abort har introspektion varit ett framträdande drag i Emins verk. I "My Major Retrospective" ställde hon ut privata anteckningar och tillhörigheter för att sprida ljus över sitt förhållande till sex och alkohol. Det var också under denna utställning som Emin markerade slutet av en period i sitt konstnärskap genom att ställa ut fotografier av hennes egna målningar som var förstörda. 1997 ställde Emin ut igen, denna gång med "Everyone I have every slept with 1963–1995", där installationen bestod av fotografier och namngivande av samtliga sexpartners. Emin blev nominerad till Turnerpriset 1999.


Artiklar relaterade till Tracey Emin (1963-) Storbritannien

0

Frukost med Galleri Andersson Sandström

Stefan Andersson och Sara Sandström Nilsson är den framgångsrika duon bakom Galleri Andersson/Sandström. Med verksamhet både i Umeå och Stockholm, liksom initiativtagare och delägare till tioåringen Market Air Fair utgör de en viktig del av den svenska konstmarknaden. Missa inte galleriet sista dagen på Market Art Fair.

0

7 konstnärssamarbeten vi minns

Samarbeten är alltid spännande och extra roligt är det att se konsten i andra sammanhang. Barnebys har sammanställt en lista med sju konstnärer som valt att samarbeta med allt från modemärken till skidorter och presidentkampanjer. Känner du igen dem?

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!