Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Vacheron & Constantin

Vacheron & Constantin grundades 1755 av Jean-Marc Vachero och räknas idag till en av de tre främsta klocktillverkarna i Schweiz tillsammans med Patek Phillipe och  Audemars Piguet. Fram till 1819 drevs företaget inom familjen Vacheron men därefter kom François Constantin att ansluta sig vilket ledde till att verksamheten därefter skedde under namnet Vacheron & Constantin. 
Vacheron & Constantin kom under 1800-talet att ha en stor påverkan på klockverkningsindustrin och samtidigt ligga i framkant jämfört med andra klocktillverkare. Detta berodde till stor del på att de valde att anställa Georges-Auguste Leschot som under sin tid i företaget utvecklade standardiserade urverk till kalibrar samt tog fram en pantograf som på ett mekaniskt vis gjorde det möjligt att gravera på små delar i klockan. 
I samband med 250 årsfirandet år 2005 lät Vacheron & Constantin tillverka en klocka vid namn Tour de I'lle, som anses vara en av de mest avancerade klockor som gjorts genom de 834 delarna och 16 horologicala komplikationerna. 


Artiklar relaterade till Vacheron & Constantin

Glittrande juveler, färgstark futurism och de gamla mästarna

I vintermörkret lyser det italienska auktionshuset Bertolami Fine Art upp med tre auktioner de kommande månaderna. Mellan den 23 november och 15 december kommer smycken och klockor liksom modern konst tillsammans med verk av gamla mästare att auktioneras ut i den italienska huvudstaden.