Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Yayoi Kusama (1929-) Japan

Yayoi Kusama är en japansk författare och konstnär född 1929 i Matsumoto i Japan. Kusama studerade till en början traditionell japansk konst men kom senare att allt mer intressera sig för västerländsk konst.
I slutet av 1950-talet flyttade Kusama till New York där hon influerades av den abstrakta expressionistiska rörelsen. Samtidigt började hon arbeta mer med skulptur och installationer och blev en del av New Yorks konstliv där bland annat Andy Warhol verkade. I början av 1970-talet flyttade hon tillbaka till Japan. 


Artiklar relaterade till Yayoi Kusama (1929-) Japan

20 främsta utmärkelserna som födelsedagsbarnet Yayoi Kusama fått

Den 22 mars 1929 föddes den japanska konstnären Yayoi Kusama, vars konstverk idag säljs för höga priser på auktion. Genom åren har hon vunnit ett flertal fina utmärkelser och har bland annat blivit utnämnd till den mest populära levande konstnären av Art Newspaper. Barnebys har här valt att lista de 20 främsta utmärkelserna som Kusama fått.

Konst

Barnebys guide till sommarens utställningar

Färgsprakande, surrealistiskt, ifrågasättande och aktuellt. Sommaren bjuder på en mängd olika konstutställningar i hela landet att ta del av under lediga dagar. Barnebys tipsar om några av sommarens utställningar.

Världens fem dyraste nu levande kvinnliga konstnärer

Om man listar de dyraste nu levande konstnärerna blir det tyvärr en väldigt ensidig lista om vi ser till vilket kön konstnärerna har. Kvinnor har länge varit underställda de manliga genierna i konstvärlden och än idag är gapen stora. Men förändring är på gång och de firar vi med att lista världens fem dyraste, nu levande, kvinnliga konstnärer.

Konst