Barnebys listar vårens klockauktioner

Våren närmar sig med stormsteg och med den klassiska vårtecknen. Sopade trottoarer, knoppande krokusar, fågelsång och snödroppar har sällskap av ett något mer okonventionellt, men lika säkert vårtecken – klockauktioner! När tiden nu snart är inne listar Barnebys vårens klockauktioner du inte får missa. Vad sägs till exempel om en Omega "Speedmaster 2915-3" eller en Rolex "Submariner"?

Populär klocka från Omega SpeedyTuesday. Säljes för välgörenhet.
Populär klocka från Omega SpeedyTuesday. Säljes för välgörenhet.

Kaplans Lilla Klockor, 5 april

Först ut är auktionshuset Kaplans som håller sin mindre klockauktion den 5 april. Auktionen är vigd åt blygsammare armbandsur, fickur och bordsur som inte behöver gå fullt så hårt. Auktionen kan även vara intressant för den som redan har ett fungerande ur men men som är i behov av en uppfräschning/ansiktslyft, eftersom den även erbjuder reservdelar, verktyg och klocklitteratur. Om du är ute efter en prisvärda klocka som du kan behöva spendera lite tid på är Kaplans Lilla Klockor något för dig.

Klocka från Tag Huer, armbandur.
Klocka från Tag Huer, armbandur.

Kaplans Klockor, 7 april

Två dagar senare är det dags för Kaplans större auktion, nu med något mer prestigefulla urverk. Auktionen har samlat armbandsur för både dam och herr samt fickur och sportklockor. Till skillnad från lilla klockauktionen består Klockor endast av kvalitetsur men som också kan behöva lite extra omsorg och underhåll. Märken som förekommer är bland andra Tag Huer, Movado och Sjöö Sandström.

Elegant ur från Patek Philippe.
Elegant ur från Patek Philippe.

Stockholms Auktionsverk Important Watches, 10 april

Förberedelserna inför Stockholms Auktionsverk kommande Important Watches är i full gång och du kan själv lämna in kvalitetsur till auktionen i Stockholm, Helsingborg, Malmö och Göteborg! Den 10 april är det exklusiva ur som står på schemat, så då har du chansen att klubba hem särskilt eleganta armbandsur. Stockholms Auktionsverk har tidigare visat att de kan sälja klockor med stor framgång, som det fantastiska Patek Philippe-uret med boett i roséguld, pärlemorurtavla och 170 (!) briljanter som klubbades för 226 000 kronor år 2014.

Klockan som satte nytt rekord för både Bukowskis och Omega.
Klockan som satte nytt rekord för både Bukowskis och Omega.

Bukowskis Important Timepieces 607, 19 april

Den 19:de april är det återigen dags för storfavoriten Important Timepieces på Bukowskis, en återkommande auktion hos huset. Ingen kan väl ha glömt när ett vindsfynd i form av en Omega Speedmaster 2915-1 satte nytt rekord för Bukowskis när den klubbades för närmare 2,3 miljoner kronor i höstas. Vi kan förvänta oss liknade stordåd i april, eftersom att kommande Important Timepieces har ett lika gott dragplåster som i fjol. Nu ska nämligen en Omega Speedmaster 2915-3 finna en ny ägare.

Läs mer om när Bukowskis klubbar armbandsur från Omega här!

Populär klocka från Omega SpeedyTuesday. Säljes för välgörenhet.
Populär klocka från Omega SpeedyTuesday. Säljes för välgörenhet.

Kaplans Klockkvaliten, 19 maj

På Kaplans tredje klockauktion hittar du de mest eftertraktade armbandsuren som kommit in till huset. Extra stort fokus ligger på vintageklockor, ovanliga modeller och speciellt spännande årtal. Alla ur som figurerar den 19 maj är unika och handplockade av Kaplans egna experter. Dessutom kan du förvänta dig internationella besökare i form av samlare och bevakare när det är dags för Klockkvaliten. På Kaplans kan du dessutom kombinera din klockinvestering med välgörenhet om du väljer att buda på Omegan Speedmaster SpeedyTuesday ­­­­­­­– exemplaret har skänks av Bo Berggren Urhandel och säljs till förmån för Barncancerfonden.

 

Som vanligt kan du hitta samtliga auktioner hos Barnebys – här kan du se pågående klockauktioner just nu!