Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Art Deco

Den svenska tjugotalsklassicismen hänvisar till en konstriktning inom arkitektur och formgivning under 1910–1930-tal. Tjugotalsklassicismen har lånat drag av den gustavianska stilen med intarsiadekor och antikiserande dekorelement. Stilen är elegant och sober och uppkallades "Swedish Grace" efter ett positivt kritikeromnämnande. Den utländska stilen under samma period är mer pompös och brukar benämnas art déco efter det franska uttrycket "art décoratif". Här hemma präglas perioden av att Svenska Slöjdföreningen arbetade aktivt med att knyta konstnärer till industrin, vilket innebar en kvalitetshöjning inom många material, inte minst gjutjärnet.
 


Artiklar relaterade till Art Deco

Art Deco - denna evigt återkommande fäbless

Återigen är Art Deco på väg tillbaka. Men vad är det som är så speciellt med denna ständigt återkommande stil-favorit? Var kommer den ifrån och vad definierar egentligen Art Deco? Barnebys guidar dig genom Art Deco-djungeln!

Design

Ljuva 1930-tal!

1930-talet var stilrent, enkelt och andades en sober elegans. Möbler i böjträ, stålrör och bonad björk gjorde rummen ljusa och luftiga och ersatte det tidigare mörka och tunga. Bort skulle de sirliga dekorationerna och inredningen blev istället sparsamt utsmyckad med mjuka former och rena linjer. Barnebys ger dig inspiration och tips om hur du inreder i sann 1930-talsanda.

Interiör

Inredningsinspiration: tre rum, tre stilar

Hos Barnebys finns det något för alla. Oavsett om du brinner för dekorativ art deco, kunglig empire eller trendig krom finner du något i din stil hos oss. Här följer en lista med tre rum i tre olika stilar.

Interiör

Taggar