Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Claude Monet (1840-1926) Frankrike

Claude Monet var fransk konstnär och räknas tillsammans med Pierre-Auguste Renoir, som en pionjär för impressionismen. Monet studerade vid École des Beaux Arts i Paris men ville utveckla sitt måleri i en annan riktning än det traditionella. Monet lärde känna Pierre-Auguste Renoir under studietiden och tillsammans delade de ett nytt synsätt på måleriet. De målade effekterna av ljus utomhus med brutna färger och snabba penseldrag och var den konststil som sedan kom att bli känd som impressionismen. Tillsammans med sina konstnärsvänner arrangerade Monet den första impressionistutställningen i Paris 1874. Monet målade ofta serier av målningar med samma motiv i olika ljussättningar. Monets sena verk visar tecken på såväl den abstrakta expressionismen som det informella måleriet.


Artiklar relaterade till Claude Monet (1840-1926) Frankrike

Monet gånger nio i maj

Den här månaden kommer inte mindre än nio verk signerade impressionismens mästare Claude Monet att passera under klubban. Bland målningarna återfinns berömda höstackar, japanska broar och skimrande ljus, vilka tillsammans kommer generera drygt 1,2 miljarder kronor.

Måleri

De 10 dyraste konstverken år 2018

2018 har helt klart varit ett guldår för konstmarknaden – bland årets dyraste sålda konstverk återfinns några av den moderna konstens mästare som Picasso och Modigliani såväl som samtidskonstnären David Hockneys azurblåa pool.

Konst