Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Diego Rivera (1886-1957) Mexiko

Rivera var en mexikansk konstnär influerad av kubismen och renässansens freskmåleri. Med muralmålningar på officiella byggnader gjorda åt den socialistiska regeringen var Rivera med och startade en förnyelse i den moderna mexikanska konsten. Det socialrealistiska måleriet skulle inspirera konstnärer som Ben Shahn och i förlängningen har ett stort inflytande på den amerikanska konstscenen och realismen under 1920- och 1930-talen.
Rivera var gift med konstnären Frida Kahlo.


Artiklar relaterade till Diego Rivera (1886-1957) Mexiko

Frida Kahlo - färgstark porträttmålare och giftig samhällskommentator

När Frida Kahlo gick bort i juli 1954 lämnade hon efter sig 143 målningar varav 55 var självporträtt. Sedan dess har hennes ansikte nästan samma igenkänningsfaktor som Mona Lisa. Genom starka färger, uttrycksfulla motiv med personliga och politiska budskap bidrog Frida Kahlo till formandet av Mexikos postrevolutionära identitet. Barnebys tar er med på en djupdykning i Frida Kahlos starka bildvärld.

Måleri

Kvinnliga konstnärer och deras manliga muser

Att ha en musa är och har varit ett framgångsrikt recept för många stora manliga konstnärer genom konsthistorien. Förutom att vara en inspirationskälla har de också kastat ett romantiskt skimmer över konstnären, eftersom förhållandet med musan många gånger varit av romantisk art. Men kvinnliga konstnärer har också haft sina manliga muser.

Konst