Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Louise Bourgeois (1911-2010) Frankrike

Louise Bourgeois studerade på flera konstskolor i Paris; Ècole du Louvre, Académie des Beaux-Arts, Académie Julian och Atelier Fernand Léger. Bourgeois flyttade till USA 1938 och studerade på Art Students League i New York. Från att tidigare ha sysslat med gravering och måleri började hon i slutet av 1940-talet arbeta med skulptur. Bourgeois använde en mängd olika typer av material i sina skulpturer, så som glas, brons, trä och gummi. Bourgeois skulpturer kan ses som en metafor för mänsklig ensamhet och utsatthet. Sexualitet är något som ofta är närvarande i Bourgeois skulpturer och det finns en stark symboliks koppling mellan hennes arbete och relationen mellan hennes förädlar.Bourgeois blev starkt influerad av de europeiska surrealisterna som emigrerade till USA efter andra världskriget.


Artiklar relaterade till Louise Bourgeois (1911-2010) Frankrike

Spindelmamman Louise Bourgeois

Louise Bourgeois verk, mättade med psykoanalytiska och feministiska allusioner blir ofta subjekt för nya tolkningar. Efter hennes flytt till USA i början av andra världskriget förvandlade konstnären sin hemlängtan och barndoms lidande till konst som fortsätter att fascinera än idag – tio år efter sin död fortsätter Bourgeois att väva sitt nät.

Konst

Världens dyraste kvinnliga konstnärer

På listan över världens dyraste konstnärer på auktion kvalar tyvärr ingen kvinnlig sådan in - än. Lyckligtvis ser vi en förändring i efterfrågan på kvinnliga konstnärer och med det även en stigande prisbild. Är du nyfiken på vilka kvinnliga konstnärer som är de dyraste på auktion? Barnebys har listan...

Konst