Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Madeleine Pyk (1934-) Sverige

Madeleine Pyk är en svensk bildkonstnär och författare som studerat vid Konstfack och Konstakademin i Stockholm. Pyk målar i en naivistisk stil och använder ofta starka färger, där tigrarna är ett signaturmotiv. Det finns en stark längtan efter det idylliska i Pyks motiv då hon skildrar heta sommarbilder och isande vintervyer, ofta med franska influenser.Pyk finns representerad på Moderna Museet, Stockholms Stads samlingar och Norrköpings Museum.


Artiklar relaterade till Madeleine Pyk (1934-) Sverige

Madeleine Pyk: med barnasinnet i behåll

Bildkonstnären Madeleine Pyk har sedan 1900-talets mitt försett oss med sina naivistiska, färgstarka och fantasifulla bilder av landskap, djur, människor och stadsvyer. Lekfullt och med fantasin som enda gräns har Pyk skapat lika många Stockholmsvyer som exotiska tigrar.

Konst

5 mest eftersökta svenska konstnärerna

När Barnebys listar Sveriges mest sökta föremål på auktion petas Josef Frank från förstaplatsen för första gången på tre år. Ny listetta är den omåttligt populäre konstnären som fyller såväl TV-skärmar, radiokanaler, film- och målardukar och som till och med fått Michael Persbrandt att gråta ut.

Konst