Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Smaragd

Smaragd är till färgen grön och tillhör gruppen beryll, där den anses vara den mest värdefulla stenen inom denna grupp. Dess gröna färg kommer ifrån att den innehåller krom. På Moh-skalan har den en hårdhet av 7,5-8.
Vanlig i framförallt Colombia och Zambia. Förekommer även i Ryssland, Pakistan och Brasilien.


Artiklar relaterade till Smaragd

Smycken i regnbågens alla färger

Behöver du inspiration till Alla Hjärtans Dag? Vi har valt ut 11 olika smycken och klockor att ge bort till din käresta, i varenda färg som regnbågen har att erbjuda.

Smycken

Kronjuvelerna: fem kungligheters juveler på auktion

Meghan Markle har fullt upp med bröllopsplaner, prinsessan Charlotte ska börja på dagis och för att inte nämna alla miljoner människor som sitter klistrade framför TV-serien The Crown - 2018 ser ut att bli ett år då vi kommer se mycket av brittiska kungligheter. Den 17 januari kommer Sotheby's auktionera ut en replica av kronjuvelerna som beställdes till drottning Elizabeths kröning. Och de är inte de enda kungliga juvelerna på auktion...

Smycken

Var Gala Dalís Helena av Troja?

Förbered er på att bli förförda av furstendömet Liechtensteins enastående utbud av konst, smycken, klockor och asiatisk konst. Katalogen erbjuder både 1400-talskonst, Salvador Dalís Helena och glittrande accessoarer.


Taggar