Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Symbolism

Symbolism, konstriktning från mitten av 1880-talet fram till sekelskiftet med målsättningen att skapa en förtätad och betydelseladdad konst där färg, form och motiv förses med allmänna symboliska uttryck. Influerad av de engelska prerafaeliterna och Pont Avenskolan med Paul Gauguin och Emile Bernard.


Artiklar relaterade till Symbolism

Leonardo da Vinci: Olja och Sfumato

Det finns idag endast 20 kända oljemålningar av renässansmästaren Leonardo da Vinci - och av dessa finns det några som ännu inte är formellt tillskrivna honom. Vi tar oss en titt på da Vincis oljemåleri: tekniken, motiven och symbolismen.

Måleri

Frida Kahlo - färgstark porträttmålare och giftig samhällskommentator

När Frida Kahlo gick bort i juli 1954 lämnade hon efter sig 143 målningar varav 55 var självporträtt. Sedan dess har hennes ansikte nästan samma igenkänningsfaktor som Mona Lisa. Genom starka färger, uttrycksfulla motiv med personliga och politiska budskap bidrog Frida Kahlo till formandet av Mexikos postrevolutionära identitet. Barnebys tar er med på en djupdykning i Frida Kahlos starka bildvärld.

Måleri

The Carters – tillbaka på Louvren

Såvida du inte spenderade helgen med huvudet under en sten, så kan du omöjligt ha missat att Beyoncés och Jay-Zs nya singel “Apeshit” släpptes i lördags och att musikvideon som utspelar sig på Louvren är fullspäckad med konst. Om du mot förmodan gjort det, oroa dig inte – Barnebys redogör för mästerverken i mästerverket.

Konst

Taggar