Artiklar i kategorin Auktionsnyheter

Satir och ironi hos Durán Arte y Subastas 

Den 23 juli är det återigen dags för det spanska auktionshuset Durán Arte y Subastas att hålla i auktion. Katalogen består av över 800 föremål, och som vanligt är det en spännande blandning. Barnebys har valt ut sex favoritkonstnärer och deras verk, tavlor så väl som skulpturer. 

Konst
Läs mer

Spektakulära utrop i Monaco

Auktionshuset Hôtel de Ventes de Monte Carlo avslutar säsongen på topp med en serie exceptionella försäljningar som samlar sju olika kategorier och nästan 2500 utrop. Upptäck allt ifrån konstverk och arkeologiska skatter till smycken, klockor och accessoarer.

Abstrakt konst från alla världens hörn

Den 25 juni är det återigen dags för auktion hos det spanska huset Durán Arte y Subastas. En salig blandning av föremål presenteras - alltifrån smycken och fickur till kristaller och skulpturer, men framförallt en mängd olika bildkonstnärer.

Konst
Läs mer

Arne Pineus tillbaka på Bukowskis

Trots sina många år i branschen är den ständigt unge göteborgaren en av auktionssäsongens stora snackisar. Nu är mannen bakom några av Sveriges främsta konstförsäljningar genom tiderna tillbaka där han en gång började. Från i höst är det Bukowskis som får ta del av Arnes "lilla svarta".

Läs mer

Designens alkemister

Alkemisterna strävade efter att framställa guld och livselexir ur urämnet de vises sten, på engelska philosopher’s stone. Konstnärer, kreatörer och formgivare kan i viss mån jämföras med alkemisterna i och med sin uppfinnelserikedom med vilken de skapat ikoniska och symboliska föremål utan like.

Design
Läs mer